alles is onderhandelen

Onderhandelen is een ‘life skill’. Je staat er misschien niet bij stil, maar je onderhandelt iedere dag: met anderen en jezelf. Samenwerken in complexiteit, co-creatie, innovatie en sluimerende conflicten zijn dagelijkse kost. Dit vraagt om stevige, wendbare en creatieve onderhandelaars.

Waarom onderhandelen

Al 30 jaar zijn wij gepassioneerd over onderhandelen

Al ruim 30 jaar werkt RoutsLaeven voor prachtige organisaties en mensen, in verschillende sectoren. We hebben veel ervaring met inhoudelijke professionals:  ingenieurs, technici, consultants, specialisten en researchers. Daarnaast kennen wij ook de meer commerciële, snelle werelden van IT, Financiële dienstverlening, Fast Moving Consumer Goods en de harde wereld van de Aannemerij. Ook werken wij voor organisaties in het publieke domein en Publiek-Private samenwerkingen.

Van_Oord

LOREAL

Volvo

KPMG

TNO

Onderhandelen
1500 +
TRAININGEN
12000 +
DEELNEMERS
8000 +
ONDERHANDELINGEN
500 +
BEDRIJVEN

Onze activiteiten

Trainen

De juiste skill- en mindset ontwikkelen door intensief te oefenen. Met uitdagende oefensituaties, gekoppeld aan jouw praktijkervaringen en met veel persoonlijke feedback. Direct toepasbaar, met meetbare resultaten.

Lees verder

Coachen

Met een coach 1:1 aan de slag met een specifieke persoonlijke uitdaging of vraag. Inzicht in lastige situaties verdiepen, persoonlijke barrières ontdekken en wegnemen. Hiervoor bieden we een palet aan coaches en unieke coaching methodes.

Lees verder

Adviseren

We denken mee in complexe situaties waar veel op het spel staat en er geen voor de hand liggende oplossing is. We stellen een snelle – vaak verrassende – diagnose en bieden werkbare oplossingen.

Lees verder
Naast onze in-company maatwerk aanpak bieden we een drietal open inschrijvingsprogramma’s
Constructief Onderhandelen
 • Optimale deals met behoud van de relatie
 • Experimenteer met verschillende stijlen
 • Bereik win-win situaties
 • Doorbreek impasses en overbrug tegenstellingen
Meer informatie
Samenwerken in Complexe Projecten
 • Bouw constructieve samenwerkingsverbanden
 • Manage verschillende stakeholders en een veelheid van belangen 
 • Weet hoe je complexe besluitvorming kunt beïnvloeden 
 • Manoeuvreer in het politieke speelveld 
Meer informatie
Conflict Management
 • Leer emoties te scheiden van de inhoud
 • Ga wendbaar om met verschillende beelden, verwachtingen en meningen
 • Doorbreek patstellingen
 • Creëer oplossingen in complexe emotionele- en inhoudelijke situaties
Meer informatie
Ons boek

‘Alles is Onderhandelen’, gebaseerd op 30 jaar ervaring vanuit RoutsLaeven, gaat verder dan het maken van zakelijke deals. Het gaat juist ook over het managen van besluitvormingsprocessen, samen problemen oplossen, leidinggeven en samenwerken, partnerships creëren en omgaan met spelletjes die mensen spelen. Het boek beschrijft, aan de hand van verhelderende illustraties, zeven principes die je helpen om te gaan met onderhandelingen in complexe en onzekere situaties. Deze principes vormen een handzaam kader voor jouw verdere leerproces en ontwikkeling als onderhandelaar.

Lees meer

Je kunt altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee.
Top