Trainen

Ons aanbod bestaat uit verschillende open inschrijvingen, alsmede maatwerk oplossingen. Beide opties zijn gericht op het realiseren van concrete business resultaten zoals meer klanten, betere samenwerking, meer winst, efficiëntie- en effectiviteits verbeteringen.

Een training bestaat bij ons doorgaans uit 15% theorie en 85% oefenen.
De theorie biedt een coherente toolkit van concepten en vaardigheden, op een fundament van waarden zoals integriteit, redelijkheid en openheid (niet te verwarren met naïviteit). Coherentie en fundament maken dat alles beter beklijft.

Daarnaast wordt er veel geoefend met praktijkvoorbeelden. Deze oefeningen bestaan uit kleine groepen, uitdagende oefensituaties, gekoppeld aan eigen praktijksituaties en met veel persoonlijke feedback. Experimenteren met ander gedrag, wendbaarder en steviger, zodat je het daarna ook in de praktijk kunt. Nog niet perfect, maar wel op weg.  De training is doorgaans verdeeld in meerdere blokken, zodat men tussentijds kan experimenteren in de praktijk.

Enkele maanden na de training meten we de feitelijke gedragsverandering en de behaalde resultaten, op gebied van inhoud (bijv. betere deals, meer marge, klanttevredenheid etc.) en relatie (bijv. herstel van wederzijds vertrouwen).

Voorbeeld van een maatwerk trainingsaanpak:

Aikido

Regelmatig is Aikido een integraal onderdeel van de training. De krijgskunst Aikido staat voor het ‘inschakelen van een medestander’, en dat maakt het een perfecte metafoor voor de Harvard aanpak. Oefeningen met Aalt Aalten zijn een unieke ervaring; een prettig, confronterend en verbijsterend feestje. Het levert je ‘aha-erlebnisse’ op die je de rest van je leven meedraagt.

Workplace learning

In maatwerkprogramma’s is de training ook een aanleiding om het onderlinge leerproces op het werk te versterken. Bijvoorbeeld door vooraf feedback op te halen bij collega’s, klanten en leidinggevenden. Of door onderlinge coaching, intervisie en uitdagende tussentijdse opdrachten.

Simulaties

Recent onderzoek van Harvard wijst uit dat een simulatie, voorafgaand aan de echte onderhandeling, leidt tot een aanzienlijk betere deal. Een simulatie helpt bij de voorbereiding, bij tactiek-bepaling en vergroot je vaardigheidsniveau. Het is een lakmoesproef en zet je op scherp. We beschikken over meer dan 200 rollenspel-simulaties, welke we kunnen vormen naar uw actuele case. Of we gaan meteen aan de slag met uw eigen actuele case.  

Informatie

Duur: meerdaags (2+ dagen)
Deelnemers: 6-9

Take Away’s

  • Skill- en mindset ontwikkelen door te oefenen
  • Grote impact door persoonlijke feedback
  • Geen grabbelton van trucjes
  • Een coherente aanpak gebaseerd op waarden
  • Direct toepasbaar
  • Meetbare resultaten
Voor meer informatie over trainen
Top